Historia

2010 valmistettiin ensimmäinen combo-alus Pohjanmaalla.

Kyseessä oli kunnianhimoinen ja rahaa säästämättä tehty veneen ja mökin risteytys.

Valmistaja ajautui finanssikriisin myötä konkurssiin.

Combo 38 voidaan pitää Combo-catin esikuvana eli EVO 1 versiona. Siinä johtoajatuksena oli että aluksen tulee olla ympäri käveltävä ja sivukansille uhrattiin niin paljon tilaa, että kajuuttoihinkin piti kömpiä ulkokautta.

Vaikka Combosta tehtiin muotit, jäi se one-off asteelle. Yhtiön ensimmäinen versio myytiin ilmeisesti Ruotsiin.

Comboa tarjottiin konkurssipesän toimesta myyntiin ja saatiin vihdoin myytyä ns. projekti aihioksi, josta syntyi Combo-Cat EVO 2.

Combon runko oli saanut reilusti kehuja lehdistöltä ja se säilytettiin sellaisenaan. Yhden kesän käyttökokemusten jälkeen aloitettiin konseptin perusteellinen muutos. Koko yläosa purettiin ja lähdettiin toteuttamaan talvieristettyä, mökin ja veneen täydellistä yhdistelmää. Piirustuspöydällä oli jo valmiina EVO 3, mutta tästä aihiosta saatiin kuitenkin edullisemmin ja nopeammin valmis esittelykappale. Joitain kompromisseja on pitänyt tehdä, mutta tilat ja rakenteet käyvät hyvin ilmi tästäkin yksilöstä.

Suurimmat erot EVO 3:een ovat etukajuutan ja ulkovaraston korkeus, sisäperämoottorit ja huoltilojen luukkujen aiheuttamat ratkaisut.

EVO 3:n markkinointi aloitettiin syksyllä 2017 ja kiinnostus oli sen verran lupaavaa, että nyt kun on esitellä toimiva malli, on tavoitteeksi asetettu aluksi 3:kpl omakustanteinen myynti ja sitten resurssien mukaan jatkuva myynti 3-5 kpl vuosivauhdilla.

[spacer]

Combo 38
Combo 38 oli kunnianhimoinen hanke, jonka tuloksen syntyi merikelpoinen uiva mökki.

[spacer]

makuuhuone
Combo oli suunniteltu enemmän veneen käyttäjän kuin mökkeilijän käyttöön ja mm. makuutilat olivat hyvin ahtaat ja kylmät.

[spacer]


60cm:n laipiot veivät paljon sisätiloista ja ne vastasivat lähinnä matkailuautojen sisätiloja.

[spacer]


Aluksessa oli erittäin hyvä, mutta todella pieni sauna. EVo 2:ssa saunatiloihin on panostettu.