Meillä on tehty näin jo 25 vuotta …

Alkuvaiheessa törmäsin joka vaiheessa EI OO tai EI KIINNOSTA-ilmiöihin tai sitten siihen, että meillä onthety näin ja tehdään näin jatkossakin.  Veneen ja asuintilojen yhdistäminen ei venevalmistajia kiinnostanut. Olin jo vaipua niin epätoivoon, että matkustin kuvineni Puolaan katsastamaan sikäläistä House-boat mallistoa koska sellaisia oli tarjolla jopa maahantuontiin asti.  Kävimme lyhyet keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä, mutta Puolalaisten kauppatapa ei kuitenkaan sytyttänyt ja mallisto oli lopulta juuri niin laatikkomaista kuin olettaa saattoi.   Toisaalta heidän resurssinsa eivät riittäneet uuden mallin tuotantoon sillä nykyisetkin menivät kuumille kiville.

Juuri kun olin jo sopinut meneväni tehdasvierailulle, löysin Pohjanmaalta linkin jossa konkurssipesä oli myymässä 2010 valmistunutta ”asuntovenettä”.  En siis ollutkaan ensimmäisenä ajatukseni kanssa liikkeellä. Siispä Puolasta suoraan Pohjanmaalle tätä löytöä katsomaan. Combo 38 nimen saanut vene oli upea yritys muttaa perinteistä venemaailmaa. Alus oli selvästi tehty rahaa säästämättä, mutta  suunnittelussa oli kuitenkin edetty enemmän veneilijän, kuin mökkeilijän  vinkkelistä.  Siksi isosta koostaan huolimatta sisätiloissa oli edelleen päänsä kolhimisen paikkoja vähän joka puolella. Vene oli seissyt huonolla pidolla ulkosalla jo usean vuoden ajan ja ostotarjouksen teko oli varsinainen riskibusiness. Se ei pelaa joka pelkää – tuumasin ja tein tarjouksen koska HALUSIN PÄÄSTÄ ASIASSA ETEENPÄIN.

Combo oli päässyt kastumaan sisältä ja mm. moottoreiden kunnosta ei saanut takeita muuta kuin ajotunneista joita oli takana vain 100h.
Kun ostokseni saapui Ylöjärvelle, Kimmotorin tarkastettavksi, pääsin vihdoin piinasta kun se osoittautui olevan paremmassa kunnossa, kuin miltä päällepäin oli näyttänyt